PR – info

SIX FOOT STOMPERS er et dansk jazz-orkester, hvis historie går tilbage til 1991, hvor 6 musikere med samme interesse for jazzmusik blev enige om at “stampe” et traditionelt jazz-band i gang.

I løbet af de år, der er gået siden starten, er det lykkedes med swingende publikums venlig jazz-musik at gøre orkestret kendt både i og uden for Danmark.

SIX FOOT STOMPERS har blandt andet deltaget i de to store Københavnske jazzfestvals, “Swinging Copenhagen” samt “Copenhagen Jazz Festival”. Internationalt har orkestret turneret i Sverige og Grønland, deltaget i Festivals i Polen og Italien samt ikke mindst i “French Quarter Festival” og “Fritzel`s Jazz-renuion” i New Orleans, USA.

I foråret 2013 optrådte SIX FOOT STOMPERS med stor succes i Europas største festival i Dresden. 2015 deltog vi i Hellevik Jazzfestival og sidst var det Stettin i Polen vi gæstede.

Selvom SIX FOOT STOMPERS set i jazzhistoriens skær er et ” ungt ” orkester, har alle seks musikere en lang musikalsk fortid, ikke blot inden for traditionel jazz, men også swing- og big band musik, skifflemusik, rockmusik samt Dansk, Irsk og Skotsk folkemusik.

Sammen repræsenterer orkestret således en musikstil, der har sine rødder i den traditionelle New Orleans- og Dixielandjazz tilsat de krydderier, inspiration fra andre stilarter giver. Repertoiret er bredt, og indeholder, ud over kendte jazz- og swingnumrer, evergreens samt andre melodier, der knytter sig til særlige lejligheder. Alt i alt et orkester der spiller glad swinging traditionel jazz.

Bandets medlemmer: Mogens Eghjort, trompet- Jens Brandt, klarinet- Gunnar Bay, trombone og vokal. Torben Junker, banjo – Lars Nielsen, bas – Torben Kousholt Mikkelsen, trommer.

SIX FOOT STOMPERS har indtil nu udgivet 4 CD`er.

“Six Foot Stompers med Pele Møller og Lone Josefsen” – en Grønlandsk jazz-cd med kendte melodier tilsat Grønlandske tekster, produceret i Sisimiut, Grønland.

“Saloon” – Six Foot Stompers alene og for fuld udblæsning, produceret i København.

“New Orleans Renuion – featuring Steve Yocum & Jack Anderson.” – et brag af en CD optaget i New Orleans,LA, hvor Six Foot Stompers mødtes med New Orleans-basunisten Steve Yocum samt trompetisten Jack Anderson fra Sverige.

” 6 Foot Stompers 21 grader “ Med denne udgivelse har Six Foot Stompers lagt sig på middeltemperaturen i jazzen med en blanding af hot og cool.

Med 21 grader er der sammensat en buket af kendte og mindre kendte numre hentet fra bandets righoldige repertoire, der spænder fra hårdtslående shuffle i “”Beale Street Mama”” over stille ballader som “Look for the Silver Lining” og “That old Feeling” til inciterende New Orleans street-beat i “When my Dreamboat comes home”

“Drifting Down..” Denne sidste producerede CD er indspillet live i Jyllinge Jazzselskab.

“Together at Gimle” Liveoptagelse fra “Lørdagsjazzen” Gimle Roskilde. November 2015.

Six Foot Stompers er også repræsenteret på CDèn ” Jazzteltet “ produceret af Cystisk Fibrose Forening i forbindelse med Kræmmermarkedet i Hillerød – en CD, der på bedste vis præsenterer Dansk traditionel og dixieland jazz i dag.

Book:  Jens Brandt +45 21623993

Hjemmeside:www.sixfootstompers.dk

Six Foot Stompers – in action!